Uw huur opzeggen

Na het doorlezen van onderstaande stappen, weet u wat u kunt verwachten bij het opzeggen van de huur.

 • 1

  Minimaal 1 maand van tevoren

  Opzeggen kan elke werkdag, de opzegtermijn is tenminste één maand. De aanvang van dat termijn is het moment dat het ondertekende formulier is ontvangen door Velison Wonen. Mocht de einddatum in het weekend vallen dan zal de laatste betaaldag op de eerste werkdag vallen na het weekend of na een feestdag. 

 • 2

  Schriftelijk opzeggen

  De huur dient altijd schriftelijk opgezegd te worden. U kunt daarvoor via de onderstaande button de huur opzeggen.

  Het is van belang dat het formulier door de huurder(s) wordt ondertekend,  als de ondertekening ontbreekt wordt de huuropzegging niet in behandeling genomen.

  Manieren van aanleveren huuropzeggingsformulier:

  1. Per post: Postbus 352, 1970 AJ IJmuiden
  2. Bij de balie: Sluisplein 25, 1975 AG IJmuiden
  3. Ingescand per e-mail: info@velisonwonen.nl


 • 3

  Bevestiging en afspraak voorinspectie

  Zodra wij de ondertekende huuropzegging hebben ontvangen wordt die altijd schriftelijk  bevestigd. Daarin staat ook de afspraak voor de voorinspectie vermeld en ontvangt u als  bijlage het Reglement van Oplevering, dat zijn de algemene regels hoe de woning opgeleverd dient te worden.

 • 4

  Kandidaten voor de woning

  Nadat de opzichter een voorinspectie heeft uitgevoerd zal Velison Wonen zo spoedig mogelijk kandidaten benaderen die hebben gereageerd op de advertentie van de woning. Dat houdt in dat een kandidaat de woning graag eerst wil zien voordat men de woning accepteert. Meestal wordt de vertrekkende huurder dan ook benaderd door een kandidaat om een afspraak te maken om de woning te zien. Om het proces niet te stagneren is medewerking daaraan dringend gewenst.

 • 5

  Eindinspectie en inleveren sleutels

  Tijdens de eindinspectie komt de opzichter opnieuw bij u langs. Hij beoordeelt of u eventuele gebreken -zoals aangegeven bij de voorinspectie - heeft hersteld. Is dit niet het geval, dan herstelt Velison Wonen op uw kosten de gebreken.

  Bij de eindinspectie overhandigt u alle sleutels aan de opzichter. U mag nooit sleutels aan de nieuwe huurder geven. 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden