Brandveiligheid

Tips voor brandveilige woning

Jaarlijks krijgt de brandweer duizenden meldingen van brand in een woning. Vaak met alleen materiële schade, maar soms ook erger. Gelukkig kunnen bewoners zelf veel doen om een huurwoning brandveiliger te maken, zodat zij bij het uitbreken van brand de gevolgen kunnen beperken. De folder (zie downloads) bevat een checklist voor de huurder om te controleren hoe brandveilig zijn woning is en tips over wat hij zelf kan doen om de woning brandveiliger te maken.

Bron: Aedes en de Brandweer

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering bij brand, een zorg minder

Brand is een van de dingen waarvan je hoopt dat het je nooit overkomt. Brand is een hele ingrijpende gebeurtenis waarvan je nog lang last kunt blijven houden. Na een woningbrand komt er veel op je af; emotioneel, praktisch én financieel. Je belangrijkste zorg is natuurlijk in de eerste plaats je eigen veiligheid en die van je  huisgenoten en huisdieren.

Op die momenten blijkt pas hoe belangrijk het is om zaken vooraf goed geregeld te hebben, zoals het afsluiten van een inboedelverzekering met een goede dekking. Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen tegen onder andere schade door brand. Denk daarbij aan waterschade en roetschade. Maar ook  de onkosten die je maakt, omdat je tijdelijk in een hotel moet verblijven, kunnen onderdeel uitmaken van de dekking. Velison Wonen is verzekerd voor de opstal (het huis zelf), maar de inboedel moet je zelf verzekeren. Wil je een inboedelverzekering gaan afsluiten? Laat je dan goed adviseren, want de verschillen tussen verzekeraars zijn groot.

 

 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden