Problemen met huur betalen

Elke maand, voor de eerste van de maand, moet de huur betaald zijn. Door verschillende oorzaken kan het gebeuren dat u de huur niet op tijd kunt betalen. Bijvoorbeeld omdat u financiële problemen heeft. Bedenk dat tijdig handelen belangrijk is om te voorkomen dat schulden ontstaan of verder oplopen. Aarzel daarom niet om bij financiële problemen contact met ons op te nemen.

Probleem met betalen huur? Neem contact met ons op!

Betalingsregeling

De medewerker huurincasso kan samen met u kijken hoe u de huurbetalingsproblemen kunt aanpakken. In de meeste gevallen lukt het om een betalingsregeling te treffen. Zo’n regeling is kosteloos en stelt u in de gelegenheid in maximaal een half jaar uw huurachterstand in te lopen met een vast bedrag per maand. Is de huurachterstand erg opgelopen, dan valt zo’n betalingsregeling natuurlijk niet mee. Daarom is het van groot belang tijdig aan de bel te trekken.

Schuldhulpverlening; een helpende hand

Soms blijkt tijdens het gesprek met onze medewerker dat de huurachterstand een onderdeel vormt van een veel grotere problematiek. In dat geval kunt u een beroep doen op schuldhulpverlening. De consulenten schuldhulpverlening van de gemeente Velsen helpen bij het aanpakken van schulden en bij het voorkomen van nieuwe schulden.

Wilt u een afspraak maken voor een intake schuldhulpverlening dan kunt contact opnemen met de gemeente Velsen, telefoon 140255.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden