Eigen huurwoning kopen

Stappenplan eigen huurwoning kopen

 • 1

  Financieel adviseur raadplegen

  Als u geïnteresseerd bent in het kopen van uw huurwoning, dan is het belangrijk om eerst te bepalen wat u aan een woning kunt uitgeven. Hiervoor kunt u een financieel adviseur of uw bank raadplegen. Er zijn ook websites waar u kunt berekenen hoeveel u kunt lenen. U hoeft hiervoor alleen uw inkomen in te vullen. Bijvoorbeeld op de website van www.eigenhuis.nl.

 • 2

  Gesprek met de verkoopmakelaar

  Als u weet wat u kunt lenen, kunt u contact opnemen met onze verkoopmakelaar voor een ori├źnterend gesprek. Hierna wordt een afspraak gemaakt om uw woning te taxeren. Nadat u een prijsaanbieding van Velison Wonen hebt ontvangen, kunt u beslissen of u hiermee akkoord gaat.

 • 3

  Tekenen koopovereenkomst

  Als u het eens bent met de vraagprijs, dan tekent u samen met Velison Wonen een koopovereenkomst. Dit is een bindende overeenkomst waaraan beide partijen zich moeten houden. U hebt een wettelijke bedenktijd van drie dagen. In deze bedenktijd mag u nog van de koop afzien.

 • 4

  Koop afronden

  Na het tekenen van de koopovereenkomst gaat u de financiering rondmaken. Als deze rond is wordt de leveringsakte getekend. Na betaling van de koopsom en de inschrijving van de transportakte bij het kadaster, bent u de eigenaar van de woning.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden